Általános tájékoztató

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Kérelmező!

Tájékoztatjuk, hogy a PedAkkred rendszert hamarosan felváltja a Pedagógus-továbbképzési Információs Rendszer (PIR).
A PedAkkred rendszerbe április 15-ig lehet alapítási kérelmet feltölteni, és akkreditációra benyújtani.
Április 27-én lesz az átállás előtti utolsó PAT ülés.
Az elfogadott programokat május 5-ig lehet jegyzékre vetetni. A helyszíneket és időpontokat szintén május 5-ig lehet bejelenteni a PedAkkred rendszerbe.
Az informatikai átállás tervezetten 1 hónapot vesz igénybe, tehát az előre tervezett május 25-i PAT ülés biztosan elmarad.
A PIR rendszer várható indulása június 5-e.

A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendelet alapján az Oktatási Hivatal (továbbiakban: Hivatal) feladata a pedagógus-továbbképzések akkreditációja.

A továbbképzések alapítása, a megalapított továbbképzések nyilvántartása a Pedagógus-továbbképzési eljáráskövető és nyilvántartási rendszer (továbbiakban: PedAkkred) felületén történik.

A PedAkkred rendszer elérhető az Oktatási Hivatal honlapjáról, (https://www.oktatas.hu/tovabbkepzes/pedagogus_tovabbkepzesek/pedagogus_tkpz_akkred_rendszer) valamint a pedakkred.oh.gov.hu weboldalon.

A PedAkkred rendszer „Letöltések" menüpontjában az eljárásokról részletes tájékoztató anyagot talál.

Az akkreditáció az alábbi lépésekből áll:

 

 1. Alapítási eljárás
  A továbbképzés engedélyezéséhez elsőként az alapítási eljárást kell lefolytatni. A továbbképzési program jóváhagyásáról, az alapítási engedély kiadásáról a Hivatal a Pedagógus-továbbképzési Akkreditációs Testület javaslata alapján dönt.

 2. Indítási regisztráció
  Az alapítási engedély jogosultja a jóváhagyott továbbképzés szervezésére engedélyt adhat más szervező intézménynek. A továbbképzés indítására írásban megkötött szerződés alapján indítási regisztrációs kérelmet kell benyújtani a Hivatalhoz.

 3. Adatszolgáltatás (=Jegyzék)
  Az alapítási engedéllyel rendelkező, továbbá a továbbképzés indítására szerződéssel jogot szerzett szervezet adatszolgáltatással kérelmezi a továbbképzési program felvételét a továbbképzések hivatalos jegyzékébe.

 4. Helyszínbejelentés
  A továbbképzés minden egyes indítása előtt a továbbképzés megszervezésének helyszínét és időpontját szükséges bejelenteni a PedAkkred rendszerben.

 5. Minőségbiztosítási összegzés
  A továbbképzés szervezője minden év március 31-ig elkészíti a továbbképzés minőségbiztosításával kapcsolatos tevékenység tapasztalatainak összegzését, és elektronikus formában megküldi a Hivatal részére.

 

Név
Ügy E-mail cím Telefonszám
Réthey Andrea
Alapítás rethey.andrea@oh.gov.hu (+36 1) 374-2367
Tóth Bianka
Indítási regisztráció, Jegyzék, Helyszínbejelentés, Intézményfelvétel, Minőségbiztosítás toth.bianka@oh.gov.hu
(+36 1) 374-2297
Fábián Mónika Hatósági ellenőrzés, Minőségbiztosítás fabian.monika@oh.gov.hu (+36-1) 374-2128
Pásztor Lajos Informatikai segítség pasztor.lajos@oh.gov.hu (+36-1) 374-2115

 

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy azokat a megkezdett kérelmeket, melyek rögzítése a rendszerben félbe maradt, beküldésre nem került és az utolsó módosítás után 1 év eltelt, TÖRÖLJÜK a rendszerből.

Postacímünk:

Oktatási Hivatal
Köznevelési Akkreditációs és Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Osztály
1363 Budapest Pf. 40.

 

Oktatási Hivatal
Tanügyigazgatási és Köznevelési Hatósági Főosztály
Köznevelési Akkreditációs és Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Osztály

Nyomtatás

CÍMKÉK

továbbképzés