Országos szakértői névjegyzék - változások 2009 októberétől

Az Országos Szakértői Névjegyzéket 2009 októberéből érintő főbb változások összegzése.

  • A szakértői névjegyzékre bejelentés vagy engedélyezés alapján kerülhet a jelentkező.
  • Az Országos szakmai szakértői névjegyzék jelenlegi formájában megszűnik, integrálódik az Országos szakértői névjegyzékbe. A szakmai szakértőket az Országos szakértői névjegyzék szakmai szakértő szakterületén kell nyilvántartani.
  • Az Országos szakértői névjegyzéken szereplő szakértők esetében megszűnik a hosszabbítás jogintézménye.
  • A szakterületek száma, elnevezése változik.
  • A szakértői tevékenység ellátása, a fennmaradás a szakértői névjegyzéken továbbképzés elvégzéséhez köthető.

A szakmai szakértőkkel kapcsolatos tudnivalók

Aki közoktatási intézményben kíván szakmai szakértőként tevékenységet folytatni, annak mostantól nem a szakképesítésért felelős minisztériumhoz, hanem az Oktatási Hivatalhoz kell benyújtania a jelentkezését. Szakmai szakértő szakirányt a szakmacsoportok megjelölésével választ.

Az Országos szakértői névjegyzéken már szereplő, érvényes szakértői igazolvánnyal rendelkező szakértőkkel kapcsolatos tudnivalók

A szakértőknek hosszabbítási kérelmet nem kell benyújtaniuk. Azok a szakértők, akiknek az igazolványa 2009. október 1-jét követő időpontig érvényes, az Országos szakértői névjegyzéken továbbra is fennmaradnak, tevékenységüket a meghosszabbítás beadása nélkül folytathatják. Számukra új igazolvány kiadásáról az Oktatási Hivatal gondoskodott. Amennyiben még nem kapott új igazolást, kérjük, keresse az ügyintézőket.

Nyomtatás