következő oldal »
Január 22-én tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat
2022. január 18.
2022. január 22-én 10 órától írnak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok. Szombaton 553 helyszínen csaknem 73 ezren felvételiznek.
Január 13–15-ig tart az Educatio kiállítás
2022. január 11.
2021. január 13–15. között rendezi meg a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. a Digitális Jólét Nonprofit Kft. szakmai partnerségével. A Hungexpón megrendezett szakkiállításon a pályaválasztás előtt állók és a továbbtanulás iránt érdeklődők megismerkedhetnek a felsőoktatási intézmények nyújtotta lehetőségekkel, továbbá interaktív programokon is részt vehetnek.
Már beadhatók az iskolakezdés halasztásához kapcsolódó kérelmek
2021. december 28.
December 28-án megnyílt az Oktatási Hivatal tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek benyújtására szolgáló informatikai felülete. A kérelmeket január 18-áig lehet beadni.
Már lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre
December 23-ától lehet jelentkezni a 2022 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre. A felvételizők az E-felvételi rendszerben jelentkezhetnek alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre, és legfeljebb hat helyet (hármat díjmentesen) jelölhetnek meg 2022. február 15-ig.
Izgalmas új fejlesztések az Új Köznevelés év végi dupla számában
2021. december 13.
A magazin 2021/9-10. számának havi témája a fejlesztések, eredmények.
Több mint ötezren jelentkeztek a felsőoktatási keresztféléves képzésekre
2021. december 13.
Több mint ötezren jelentkeztek a 2022 februárjában induló felsőoktatási képzésekre, közülük legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzést jelöltek meg első helyen.
A felsőoktatást érintő képesítések kölcsönös elismeréséért dolgoznak a V4-ek
2021. december 8.
A felsőoktatást érintő képesítések továbbtanulási célú, kölcsönös elismerésének lehetőségeit vizsgálták a visegrádi négyek szakemberei 2021. november 25-én az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az Oktatási Hivatal (OH) által rendezett online workshopon, amelyen a V4-ek felsőoktatási és elismerési rendszerei mellett nemzetközi kezdeményezéseket is bemutattak.
Jeles napok – online tudástárt készített az Oktatási Hivatal
2021. december 8.
Széles körben elérhetővé vált a jelesnapok.oktatas.hu portál, amely 48 nevezetes naphoz, illetve ünnephez tartalmaz komplex módszertani anyagokat, alkotás- és tudástárt. A felület elsősorban a pedagógusok munkáját, a köznevelést támogatja, de értékes forrás lehet települési önkormányzatoknak, közművelődési intézményeknek, szülőknek egyaránt.
December 3-ig lehet jelentkezni az 1-es típusú diabéteszes tanulók óvodai-iskolai ellátását támogató képzésre
Az 1-es típusú diabétesszel élő óvodások és iskolások ellátását támogató pedagógus-továbbképzésre 2021. december 3-ig lehet jelentkezni a szabad férőhelyek függvényében.
Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáira
2021. december 1.
2021. december 3-ig, péntekig jelentkezhetnek a központi írásbeli felvételire az általános iskolások. A jelentkezést abba a középiskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg kívánják írni.
Eredményesen zár a Kárpát-medence oktatási kapcsolatait erősítő projekt
2021. november 25.
A Kárpát-medence magyar nyelvű oktatásának fejlődéséhez és oktatásszakmai hálózatok kiépítéséhez járult hozzá az Oktatási Hivatal (OH) az EFOP-3.10.1-17-2017-00001: Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival című projektben, amelyet a Debreceni Egyetemmel és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel közösen, az Európai Unió 2,525 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával valósított meg.
következő oldal »