« előző oldal
következő oldal »
Történelem vizsgatárgy írásbeli érettségi vizsgái
2017. május 10.
A mai napon (2017. május 10.) 8 órától a történelem vizsgatárgy írásbeli érettségi vizsgára kerül sor.
Sajtóközlemény
2017. május 9.
A 2017. május 9-én lezajlott idegen nyelvű matematika írásbeli érettségin az idegen nyelvi fordításokban előfordult apró fordítási hibát, annak észlelése után azonnal – az erre az esetre az Oktatási Hivatalban kidolgozott standard eljárásrend szerint, az ADAFOR programon küldött üzenettel, és emellett az érintett összes vizsgahelyszín telefonos értesítésével is – kezelte a Hivatal. A vizsgázók a szükséges (helyes) információhoz időben hozzájutottak.
A matematika vizsgatárgy írásbeli érettségi vizsgái
2017. május 9.
A mai napon (2017. május 9.) 8 órától a matematika vizsgatárgy írásbeli érettségi vizsgáira kerül sor.
Írásbeli érettségi: Magyar nyelv és irodalom
2017. május 8.
Lezajlottak a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgák.
A magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsgái
2017. május 8.
A mai napon (2017. május 8.) 8 órától a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsgáira kerül sor. (Magyar mint idegen nyelv vizsgatárgyból csak középszintű érettségi vizsgát lehet tenni.)
Nemzetiségi nyelv és irodalom írásbeli érettségivel kezdődik az idei érettségi időszak
2017. május 5.
A mai napon (2017. május 5.) 8 órától a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgatárgyak írásbeli érettségi vizsgáira kerül sor.
Ünnepélyes keretek között adták át a bázisintézményi címeket
2017. május 4.
Az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjai az idei évben is megszervezték az illetékességi területükön a gazdag programot kínáló Tavaszi Pedagógiai Napok címet viselő rendezvénysorozatot amelyeknek fontos része volt az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye" címek az azzal együttjáró oklevelek és a bázisintézményi címet hirdető dísztáblák átadása a címet elnyert intézmények vezetői részére.
Tájékoztató a 2017. évi május-júniusi érettségi vizsgákról
2017. május 4.
2017. május 5-én, pénteken a horvát, német, szerb és szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgatárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2016/2017. tanév május–júniusi érettségi vizsgaidőszaka. Ez a vizsgaidőszak a 26. a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszerben.
Tájékoztató a 2017. évi május-júniusi érettségi vizsgákról
2017. április 26.
2017. május 5-én, pénteken a horvát, német, szerb és szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgatárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2016/2017. tanév május–júniusi érettségi vizsgaidőszaka. Ez a vizsgaidőszak a 26. a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszerben.
Befejeződött a középfokú intézmények általános felvételi eljárása
2017. április 26.
Április 26-áig minden középfokú intézmény értesíti a hozzá jelentkező tanulókat a felvételi döntéséről, azaz jelentkezésük elfogadásáról vagy elutasításáról. Ezzel lezárul a középfokú felvételi eljárás általános szakasza.
Az Oktatási Hivatal hat külföldi intézmény esetében zárta le jogerősen a működési engedélyt felülvizsgáló hatósági eljárást
2017. április 23.
A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény értelmében Magyarország államilag elismert magyar felsőoktatási intézményeinek, illetve a Magyarországon működési engedéllyel rendelkező külföldi felsőoktatási intézmények működési engedélyét az Oktatási Hivatalnak ötévente felül kell vizsgálnia. A felülvizsgálati eljárásokat az Oktatási Hivatal - a 2015-ben rendeleti szinten megjelent részletszabályozás alapján - 2016-ban kezdte meg, eddig hat eljárás vonatkozásában született jogerős lezáró döntés.
« előző oldal
következő oldal »