« előző oldal
következő oldal »
Még öt napig lehet jelentkezni a felsőoktatásba
2022. február 10.
2022. február 15-én éjfélig lehet jelentkezni az ősszel induló alap-, osztatlan, illetve mesterképzésekre és felsőoktatási szakképzésekre a felvi.hu oldalon elérhető E-felvételiben.
Február 15-ig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra
2022. február 10.
2022. február 15-ig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra. Az érettségizők rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, valamint javító vizsgát tehetnek.
Sikeresen zárult az Ifjú tudósok regionális fordulója
2022. január 25. és 27. között rendezte meg az Oktatási Hivatal az Ifjú tudósok tudományos középiskolai vetélkedő regionális fordulóit. A versenyzők a megszokottól eltérő, izgalmas feladatokban bizonyíthatták tudásukat informatikából, fizikából és magyar irodalomból. A legjobb 8-8-8 versenyző a televíziós döntőre készülhet.
Február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre
2022. február 15-ig még lehet jelentkezni az ősszel induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételiben. A választható képzésekről és a jelentkezésről részletes információk olvashatók a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban, amely már a hivatalos kiegészítéssel bővített formában érhető el a felvi.hu-n.
Az emlékezetpolitika az Új Köznevelés január havi témája
Az emlékezetpolitika került a 2022/1. lapszám fókuszába.
Korszerű nyilvántartási és ügyintézési rendszert fejlesztenek az Oktatási Hivatalban
Az elektronikus oktatási nyilvántartások korszerűsítésén és az elektronikus ügyintézési lehetőségek bővítésén dolgozik az Oktatási Hivatal a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2020-00059: Oktatási nyilvántartás továbbfejlesztése című projektben, amely az Európai Unió 1,2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásából valósul meg.
Lezárult a 2022. évi keresztféléves eljárás
2022. január 24.
Megjelenetek a keresztféléves felvételi ponthatárai a felvi.hu oldalon: több mint ötezer jelentkezőből 4234-en jutottak be a februárban induló képzésekre.
Átfogó képet adott a magyar felsőoktatásról az Educatio
Számos kiállító: felsőoktatási intézmények, nyelviskolák, ösztöndíjprogramok képviselői és az ágazat szakmai irányítói várták az érdeklődőket a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Az eseményen, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. a Digitális Jólét Nonprofit Kft. szakmai partnerségével rendezett meg 2022. január 13–15. között a Hungexpón, 35 500 látogató vett részt, online több mint 8 000-en követték a programot.
Január 22-én tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat
2022. január 18.
2022. január 22-én 10 órától írnak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok. Szombaton 553 helyszínen csaknem 73 ezren felvételiznek.
Már beadhatók az iskolakezdés halasztásához kapcsolódó kérelmek
2021. december 28.
December 28-án megnyílt az Oktatási Hivatal tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek benyújtására szolgáló informatikai felülete. A kérelmeket január 18-áig lehet beadni.
Már lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre
December 23-ától lehet jelentkezni a 2022 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre. A felvételizők az E-felvételi rendszerben jelentkezhetnek alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre, és legfeljebb hat helyet (hármat díjmentesen) jelölhetnek meg 2022. február 15-ig.
« előző oldal
következő oldal »