« előző oldal
következő oldal »
Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra
2022. szeptember 5-ig lehet jelentkezni az október-novemberi érettségi vizsgákra. Az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előrehozott vizsgát tehetnek.
Megjelentek a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárai
2022. augusztus 24.
2022. augusztus 24-én zárult a felsőoktatási pótfelvételi eljárás: a ponthatárok elérhetők a felvi.hu-n. Augusztus 5-ig 8 652-en jelentkeztek a felsőoktatásba, közülük 6 405-en kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat szeptemberben. 2 207-en állami ösztöndíjas képzésre jutottak be.
Karbantartás augusztus 12-én
Külső szolgáltatói karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásaiban időszakos (10-15 perces) kiesés várható augusztus 12-én 7:00 és 16:00 között.
Augusztus 5-ig lehet jelentkezni pótfelvételire
2022. július 26.
Legkésőbb 2022. augusztus 5-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket a július 21-én zárult általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek a felsőoktatásba. A pótfelvételi ponthatárait augusztus végén hirdeti ki az Oktatási Hivatal.
Kihirdették a felvételi ponthatárokat
Július 21-én este megjelentek a hivatalos felsőoktatási felvételi ponthatárok, amelyekről elsőként a Pont Ott Parti (POP) résztvevői értesülhettek. A POP a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. hivatalos ponthatárváró rendezvénye, amelyet idén a Városligetben rendeztek meg. A budapesti helyszín mellett idén Debrecenben, Egerben, Győrött, Miskolcon, Pécsett, Salgótarjánban és Szegeden is szerveztek ponthatárváró eseményt.
Július 21-én kiderülnek a felsőoktatási ponthatárok
2022. július 19.
2022. július 21-én rendezi meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. a Pont Ott Partit (POP), ahol a felvételizők elsőként értesülhetnek a felsőoktatási ponthatárokról, és a felsőoktatásban rejlő lehetőségeket bemutató programokon is részt vehetnek. A rendezvény helyszíne a városligeti napozórét lesz.
Karbantartás július 12-én
2022. július 7.
Előre tervezett hálózati karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai július 12-én 20:00-tól 22:00-ig nem lesznek elérhetők.
Felsőoktatási felvételi: dokumentumpótlás és sorrendmódosítás július 7-ig
2022. július 4.
2022. július 7-ig pótolhatják a felvételizők a még hiányzó dokumentumaikat, és eddig módosíthatják – egyetlen alkalommal – a megjelölt szakok sorrendjét a felsőoktatási felvételéli elektronikus rendszerében, az E-felvételiben.
Karbantartás: július 1–3.
Előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal oktatas.hu és diakigazolvany.hu honlapja július 1-jén 18:00-tól július 3-án várhatóan 23:59-ig nem lesz elérhető.
A fejlesztőpedagógia az Új Köznevelés tanév végi duplaszámának középpontjában
Emellett számos izgalmas témával várja olvasóit a 2022/5-6. lapszám.
Véget ért az Ifjú tudósok második évada
Június 12-én ért véget az Ifjú tudósok középiskolai vetélkedő második évada. Az Oktatási Hivatal tudományos vetélkedőjének televíziós fordulóit az M5 vetítette három héten keresztül.
« előző oldal
következő oldal »