A hazai felsőoktatás sokszínűségét is megmutatta az Educatio szakkiállítás

Közel 60.000 látogató vett részt a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, és kapott részletes választ a karriertervezéssel és a felsőoktatási felvételivel kapcsolatos kérdéseire. Az eseményt a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. a Hungexpón rendezte meg 2023. január 12–14. között.

A szakkiállítást dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár nyitotta meg, majd Brassói Sándor, az OH elnöke és Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnöke köszöntötte a résztvevőket.

A háromnapos rendezvényen mintegy 150 kiállító: felsőoktatási intézmények, nyelviskolák, ösztöndíjprogramok képviselői és az ágazat szakmai irányítói várták a látogatókat, akik az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól tájékozódhattak az egyetemek, főiskolák és a szakképző iskolák képzéseiről, felmérhették felvételi esélyeiket, megismerhettek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket. Számos intézmény mutatkozott be a nagyszínpadon is, emellett az OH képviselői, dr. Vanó Renáta elnökhelyettes és Bukta Péter osztályvezető előadásaikban a felvételi eljárás általános tudnivalóiról és a jelentkezés menetéről adtak átfogó képet. A szakemberek előadásait online is követhették azok, akik személyesen nem tudtak kilátogatni a rendezvényre: az online felületen közel 7.000-en kísérték figyelemmel az előadásokat.

A továbbtanulni vágyók egyéni kérdéseikkel is megkereshették az OH munkatársait a hivatal információs pultjánál, ahol közel 3.000-en kaptak részletes tájékoztatást a felsőoktatási felvételi eljárás részleteiről, illetve a felvételi követelmények és a pontszámítási szabályok változásairól. A 2023. őszi felsőoktatási képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu-n elérhető E-felvételiben.Nyomtatás