Fontos információ a vonattal közlekedő érettségizőknek

Pályafelújítás miatt május 1-jétől a Budapest–Kunszentmiklós–Tass–Kelebia (150-es számú) vasútvonal egészén szünetel a vonatközlekedés, a Volánbusz veszi át az utasszállítást.

A változások miatt az Oktatási Hivatal (OH) arra kéri az érettségi vizsgára készülőket, hogy utazásuk megkezdése előtt tájékozódjanak a közlekedési lehetőségekről, adott esetben válasszanak alternatív útvonalat, hogy időben megérkezzenek az érettségi vizsga helyszínére.

Az aktuális közösségi közlekedési lehetőségekről a Volánbusz és a MÁV honlapján olvasható részletes tájékoztatás.

Az a vizsgázó, aki az írásbeli érettségi vizsgáról akár csak egy kevéssel is elkésik, az írásbeli vizsgát nem kezdheti meg.

A közlekedési torlódások, fennakadások miatti késés tehát a vizsgázó számára mindenképpen – az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Kormányrendelet szerinti – következményekkel jár (pótló vagy javító vizsga).

Ezért és a vasútvonal mentén megváltozó  közlekedési lehetőségek miatt az OH a vizsgázóknak azt javasolja, hogy az érettségi vizsgájuk helyszínére történő utazásukat nagy körültekintéssel és jelentős időráhagyással tervezzék meg.

Nyomtatás