Új Köznevelés, mostantól új oldalon

Új aloldalon érhetők el mostantól az Új Köznevelés folyóirat lapszámai. Egyúttal már olvasható a magazin októberi száma, melynek havi témája az óvoda.

Mostantól a oktatas.hu/uj-kozneveles oldalon olvashatják az Új Köznevelés legfrissebb lapszámait. A korábbi lapszámok továbbra is elérhetőek a folyoiratok.oh.gov.hu/uj-kozneveles oldalon.

A pedagógustársadalomhoz magazinosabb formában szóló Új Köznevelés havilap az új kezdeményezésekről szóló információkat, módszertani példákat, pedagógus példaképeket és jó gyakorlatokat kívánja megosztani a pedagógusokkal. Mindezek érdekében élvezhető szakmai írásoknak kíván helyt adni a publicisztikai műfajok sokféleségével, hiteles személyiségek, véleményformálók megszólaltatásával, példaadó iskolai kezdeményezések megismertetésével.

A legfrissebb, októberi lapszám tartalmából:

A címlapon egy nem mindennapi óvodapedagógust mutatnak be; Maruzs Jánosnét több mint 40 éve nap mint nap gyerekzsivaj veszi körül, hiszen a második kerületi Százszorszép Óvoda intézményvezetője. Mellette két fiatal óvodapedagógus gondolatait is megismerhetik: Vágóné Ugró Szilvia és Bús Anikó meséltek élményeikről. Egy igazán gondolatébresztő interjút is olvashatnak az Apor Vilmos Katolikus Főiskola hallgatójával, Rákóczi Barbarával, aki az idei OTDK-n 2. helyezést ért el, kutatásának középpontjában a csecsemő-, kisgyermek- és óvodáskorban elengedhetetlen zenei fejlesztés áll.

A fentiekhez hasonlóan fontos népi kultúránk ápolása is. Az óvodai fejlesztésbe is könnyedén beilleszthető Így tedd rá! programról Balatoni Kata néptáncpedagógust kérdezték. Az Aktuális rovatban olvashatnak a Pedagógus Expóról, illetve két, határon túl megrendezett konferenciáról, emellett az Erasmus+ program Nívódíjas iskoláit is megismerhetik. Az idei felsőoktatási felvételi eljárás számainak értelmezésében pedig Pethő Judit, az Oktatási Hivatal főosztályvezetője beszélt a lapnak.

A Helytörténeti kitekintő című rovatban ezúttal Pécsről és a Pécs8 programról Bánkuti Gábor mesélt, mostantól pedig Érettségi változások címmel – kezdve a történelem tantárggyal – a 2024-es vizsgaidőszaktól várható változásokat vesszük végig. Molnár Anett pszichológust az iskolai átmenetekről kérdezték, a Van új a NAT alatt rovatban pedig ezúttal dr. Csapodi Csaba tananyagfejlesztővel beszélgettek a matematika tantárgyat érintő változásokról.

A lap aktuális száma ezen a hivatkozáson érhető el: https://www.oktatas.hu/uj-kozneveles/2021_8

Nyomtatás