Helyi innovációk, jó gyakorlatok az Új Köznevelés márciusi számában

Az Új Köznevelés 2021/3. havi lapszáma olyan helyi innovációkat és jó gyakorlatokat mutat be, melyek inspirációt jelenthetnek más iskolák számára is.

A tartalomból:

A címoldalunkon is látható EJROK Egri Általános Iskola intézményegység-vezetője, Novák Katalin mutatja be iskolájukat, ahol például a gyerekekkel közösen kialakított szabályrendszer szerint, demokratikus gyűléseken beszélik meg az esetleges kihágásokat. Bemutatkozik a Zuglói Heltai Gáspár Általános Iskola, mely immáron másodszor érdemelte ki az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet, de megismerhetik a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolát is, mely a gyerekek szemléletformálásában is élen jár.

Emellett egy, a modern kor kihívásaira kiválóan reagáló innovációval is olvashatnak, ugyanis egy általános iskolában a tanrendbe illeszkedve oktatják a 3D modellezést. Bemutatjuk az Erasmus+ program újdonságait, Aktuális rovatunkban pedig foglalkozunk az áprilisban induló tankönyvrendelés kapcsán az új NAT-nak megfelelően átdolgozott tankönyvekkel. Lélekbúvár rovatunkban ezúttal arra voltunk kíváncsiak, milyen hatással van a gyermekekre és a pedagógusokra a koronavírus-járvány, illetve miként enyhíthetők annak negatív hatásai.

A lap aktuális száma az alábbi hivatkozáson érhető el:

https://folyoiratok.oh.gov.hu/uj-kozneveles/lapszamok/2021-3

Nyomtatás