A pályaválasztásról olvashatunk az Új Köznevelés februári számában

A tanulók, fiatalok pályaválasztását, továbbtanulását érintő döntéseit támogató programokból, eszközökből nyújt ízelítőt az Új Köznevelés friss lapszáma.

A tartalomból:

A fiatalokat legjobban foglalkoztató továbbtanulási dilemmákról Fekete Gergely beiskolázási szakértőt kérdezte a lap, a pályaválasztást számos adatbázis adatainak elemzésével segítő Diplomás Pályakövetési Rendszerről pedig Goldfárthné Veres Edit, az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Elemzési Főosztály vezetője nyilatkozott.

Az Oktatási Hivatal pályaorientációs méréseiről, melyek a nyolcadik osztályosoknak is segítséget jelenthetnek a pályaválasztásban, Ütőné dr. Visi Judit szakmai vezető beszélt a lapnak, míg a kompetenciamérésekbe Ostorics László főosztályvezető nyújtott betekintést.

A Lélekbúvár rovatban a pályaválasztás és az útkeresés kihívásairól Lakatos Anett iskolapszichológus gondolatait olvashatjuk, a Van új a NAT alatt rovatban pedig egy innovatív kezdeményezést, a SpaceBuzz programot ismerheti meg az olvasó. Mindemellett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által készített, a külhoni közoktatással kapcsolatos kutatásokról is beszámol az újság, illetve egy igen hasznos, digitális pedagógiai módszertani ajánlásokat megfogalmazó kiadványt is ajánl az Új Köznevelés szerkesztősége.

A lap aktuális száma az alábbi hivatkozáson érhető el:

https://folyoiratok.oh.gov.hu/uj-kozneveles/lapszamok/2021-2

Nyomtatás