Tájékozódási lehetőségek a magyar állami ösztöndíjjal kapcsolatban

Ahogy arról már korábban is hírt adtunk, 2015. augusztus 31-én nagyobb hallgatói csoportnak járt le az oklevélszerzés határideje. A magyar állami ösztöndíjas konstrukcióval kapcsolatos tájékozódás megkönnyítése érdekében a Hivatal több csatornán áll az ügyfelek rendelkezésére:

1. Tájékoztató anyag a felvett hallgatóknak
A központi felvételi eljárás során magyar állami ösztöndíjas képzésre felvételt nyert jelentkező a besorolási döntéssel együtt részletes tájékoztató anyagot kap a magyar állami ösztöndíj feltételeiről.

2. Elektronikus tájékoztató anyagok
A jogszabályi rendelkezések értelmezésének, valamint a lehetőségekkel kapcsolatos tájékozódás megkönnyítésének érdekében a Hivatal a www.oktatas.hu weboldalon folyamatosan közérthetően megfogalmazott, minden fontos részletre kiterjedő tájékoztató anyagokat tesz közzé. Az anyagok a honlap Felsőoktatás/Magyar állami ösztöndíjjal támogatott képzés menüpontján keresztül érhetőek el.

3. Kérelemminták
A konstrukcióhoz kapcsolódó kérelmek benyújtásának megkönnyítése érdekében a www.oktatas.hu weboldalon elérhetőek a benyújtáshoz használható kérelemminták. A kérelemminták a honlap Felsőoktatás/Magyar állami ösztöndíjjal támogatott képzés menüpontján keresztül érhetőek el.

4. Gyakran ismételt kérdések
A leggyakrabban felmerülő kérdésekkel kapcsolatban a Hivatal cikksorozatot indított, melynek minden része egy-egy gyakori kérdésre ad pontos és hiteles választ. A cikkek szintén a www.oktatas.hu weboldal Felsőoktatás/Magyar állami ösztöndíjjal támogatott képzés menüpontján keresztül érhetőek el.

5. Ügyfélszolgálat
A Hivatal ügyfélszolgálatának munkatársai személyesen, telefonon és e-mailben is készséggel állnak az ügyfelek rendelkezésére. Tekintettel arra, hogy a bonyolultabb ügyek esetén fontos, hogy kollégánk az adott ügy minden részletét pontosan megismerje, javasoljuk ügyfeleinknek, hogy elsősorban e-mailen keresztül tegyék fel kérdéseiket. Kollégáink a beérkező kérdésekre a lehető legrövidebb időn belül választ adnak.

E-mail: info@oh.gov.hu
Telefon: 06 1 374 2100
Személyesen: 1122 Budapest, Maros utca 19-21. (az Educatio Nkft. ügyfélszolgálata)

A 21. század igényeinek megfelelően a Hivatal a 2015 nyarán felvételt nyert magyar állami ösztöndíjas hallgatókkal 2015 őszétől, a bentlévő hallgatókkal átmeneti időtartam után elektronikus úton tart kapcsolatot. A fentiek értelmében a magyar állami ösztöndíjjal támogatott képzés vállalt feltételeivel kapcsolatosan hozott hatósági döntések és egyéb dokumentumok nem postai úton jutnak el a címzetthez, hanem a magyarorszag.hu oldalon található személyes Érkeztetési Tárhelyre kerülnek továbbításra. Ennek köszönhetően a hallgatók kényelmesen és gyorsan, bármikor, bárhonnan, visszakövethető módon, elektronikusan érhetik el a számukra megküldött dokumentumokat.

Sajtókapcsolat: kommunikacio@oh.gov.hu

Nyomtatás