Ugrás a tartalomhoz

Hétfő éjfélig lehet pótfelvételire jelentkezni

2018. augusztus 1.

Legkésőbb 2018. augusztus 6-án éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket a július 25-én zárult általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási képzésre.

A 2018. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzésekre és a szakokra vonatkozó információk a felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak címen olvashatók. A felvételi jelentkezéssel kapcsolatos általános információk is itt érhetők el: https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato. Pótfelvételire jelentkezni csak a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszerben lehet. A jelentkezés és a hitelesítés határideje: 2018. augusztus 6. 24.00 óra. A pótfelvételi eljárásban egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni. A meghirdetett képzések – kevés kivétellel – önköltséges formában indulnak.

A jelentkezést legkésőbb 2018. augusztus 6-án 24.00 óráig hitelesíteni is szükséges Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva (érdemes elsőbbségi küldeményként feladni). A postacím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220. A hiányos vagy szabálytalan jelentkezés a felvétel elutasítását vonhatja maga után.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni (2018. augusztus 6-ig).

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzések esetében – felvételi vizsgát írnak elő, a pótfelvételi hirdetményében jelzik. Ugyancsak a hirdetményben közlik a vizsga időpontját is, de az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek.

A ponthatárokat előreláthatólag 2018. augusztus 24-én hirdetik ki, ekkor dől el, kit vettek fel a pótfelvételi eljárásban az általa megjelölt képzésre. A 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb, de egyes esetekben magasabb lehet a 2018. július 25-én meghatározott ponthatárnál. A ponthatár egyetlen képzés esetében sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzések esetén 50 pontnál.

A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően felsőoktatási intézményüktől kapják meg 2018. augusztus 31-ig.

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra