Ugrás a tartalomhoz

Az OKTV a tehetség kibontakoztatásának ünnepe

2019. június 6.

68 középiskola 113 tanulója vehetett át díjat az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) záróünnepségén május 31-én, Budapesten. A díjátadón a legkiválóbb felkészítőtanárokat is elismerték.

A II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnáziumban tartott rendezvényen prof. dr. Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára mondott ünnepi beszédet. A vendégeket dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke és Jávor Balázs, az Új Nemzedék Központ (ÚNK) tehetségfejlesztési igazgatója köszöntötte.
Prof. dr. Bódis József beszédében hangsúlyozta: minden diák tehetséges; van, aki ezt saját erejéből meg tudja mutatni, másnak segítség kell. Az igazi tanár észreveszi a tehetséget, és kihozza a legjobb teljesítményt a diákjaiból. Kiemelte, hogy a jövő kihívásaira stabil alaptudással és képességfejlesztéssel lehet felkészülni. Az OKTV díjátadóján azt láthatjuk, hogy a tehetségeket ki lehet bontakoztatni.

Dr. Gloviczki Zoltán köszöntőjében arra kérte a díjazott tanulókat, hogy nézzék meg, ki ül mellettük: a jövő vezető értelmiségét láthatják maguk mellett. Ezzel felhívta a diákok figyelmét arra is, hogy bár nincsenek könnyű helyzetben, nincsenek egyedül, hiszen sokan ülnek az OKTV-helyezettek sorában.

Jávor Balázs, az ÚNK tehetségfejlesztési igazgatója arról beszélt, hogy már ötödik éve vesznek részt a díjátadó megszervezésében. Az ünnepség természetesen elsősorban a tehetséges fiatalokról szól, de a velük foglalkozó, őket segítő pedagógusok teljesítményét is érdemes reflektorfénybe állítani, ezért ismerik el a kiemelkedően eredményes tanárokat a „Kiváló versenyfelkészítő" díjakkal.

A 2018/2019-es tanévben az Oktatási Hivatal 28 tantárgy 39 kategóriájában szervezett OKTV-t, amelyre összesen 20 489 tanuló jelentkezett, néhány diák több tárgyból is. A verseny népszerűségét az is jelzi, hogy az ország 564 középiskolájából, azaz középiskoláink közel feléből indultak tanulók a megmérettetésen.

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra