Oktatási Mérföldkövek: néhány kattintással elérhetők az oktatási életút adatai

Az Oktatási Hivatal weboldalán érhető el az Oktatási Mérföldkövek szolgáltatás, amelynek segítségével elektronikusan hozzáférhetők az oktatási nyilvántartásokban kezelt legfontosabb adatok, továbbá igazolás kérhető az oktatási azonosítóról és a diákigazolványokról.

A merfoldkovek.oh.gov.hu weboldalon elérhető szolgáltatásban a felhasználónak ügyfélkapus bejelentkezést követően lehetősége van arra, hogy megtekintse az oktatási életútjával kapcsolatos, rendelkezésre álló adatokat: mettől meddig, melyik oktatási intézményben folytatott tanulmányokat; érettségi bizonyítványa, nyelvvizsga-bizonyítványa és felsőfokú oklevele adatait; a köznevelésben, illetve a felsőoktatásban létesített alkalmazotti jogviszonyának adatait; diákigazolványai adatait; szaktanácsadói, szakértői és vizsgaelnöki névjegyzéken rögzített adatait. Az információkról igazolást is kérhet, ha pedig adatai hiányosak vagy helytelenek, lehetősége van hibajelzések küldésére. A rendszerben az oktatási igazolványok adatai 2003-tól, a köznevelési, érettségi adatok 2005-től, a felsőoktatási adatok 2006-tól, a  nyelvvizsga-adatok pedig 2007-től érhetők el.

A szolgáltatás a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2020-00059: Oktatási nyilvántartás továbbfejlesztése elnevezésű kiemelt európai uniós projekt támogatásával jött létre.

Nyomtatás