November 16-ig lehet jelentkezni a februárban induló, keresztféléves képzésekre

Az Oktatási Hivatal (OH) egy nappal, november 16-ig meghosszabbítja a keresztféléves felvételi eljárás jelentkezési határidejét. Az eljárás tudnivalói, szabályai és a meghirdetett képzések a felvi.hu oldalon olvashatók.

A keresztféléves eljárásban a felsőoktatási intézmények alapképzést, osztatlan képzést és felsőoktatási szakképzést csak önköltséges finanszírozási formában hirdetnek meg, amelyekre a jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány - az alapszakok esetében legalább egy tantárgyból emelt szintű vizsgával. Mesterképzésekre - állami ösztöndíjas és önköltséges formára is - azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2022 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget.

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi-rendszerben lehet. Az E-felvételi használatához regisztrálni kell az oldalon. A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2021. november 16-án 24.00 óráig rögzíteni, november 21-én 24.00 óráig pedig hitelesíteni kell, amit legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet megtenni.

2021. november 15-én rövid ideig technikai okokból átmenetileg nem volt elérhető a felsőoktatási felvételi ügyintézési rendszere. Az E-felvételi ismét zavartalanul működik. A jelentkezők érdekeit szem előtt tartva, valamint a jogszabályi előírásoknak megfelelően az OH meghosszabbította az ügyintézési határidőt.