Átadták a nemzetiségi rajz-, valamint fotóverseny díjait

2024. május 29-én átadták a 2023/2024-es tanévben szervezett Országos Nemzetiségi Rajzverseny és Országos Nemzetiségi Fotóverseny díjait. Az ünnepségnek a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár adott otthont. A versenyeket négy, illetve két kategóriában hirdette meg az Oktatási Hivatal Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központja, így összesen 18 helyezett és további 49 különdíjas gyermek vehetett át elismerést.

A versenyek célja a hazai (bolgár, görög, horvát, német, roma, román, szerb, szlovák, szlovén) nemzetiségek szellemi kultúrájának, népszokásainak, helyi hagyományainak a képző- vagy a fotóművészet eszközeivel történő bemutatása volt. A megmérettetésre 94 intézményből 974 gyermek küldte be alkotását, a legjobb művekből a szervezők kiállítást rendeztek az ünnepségre.

A megjelenteket Pandurovic Anica, a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár igazgatója és Tircsi Richárd, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság Nemzetiségi Főosztályának vezetője köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott és a kiállítást megnyitotta Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnöke.

Az eseményen a házigazda intézmény kórusa adott színvonalas műsort.

Nyomtatás