Megkezdődött a 2017. szeptemberben induló felsőoktatási képzések e-ügyintézési időszaka

A felsőoktatási intézményekbe jelentkezők számára elérhetők az ügyintézési funkciók az E-felvételiben. 2017. április 20-tól minden jelentkező használhatja adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra a felületet. A módosítások határideje 2017. július 12.

A felsőoktatási intézményekbe jelentkezők számára 2017. április 20-ától érhető el az E-felvételi ügyintézési felülete a www.felvi.hu honlapon. Az e-ügyintézés elindulásával egy időben válik elérhetővé – és letölthetővé – az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában a jelentkezői státuszlap, amely tartalmazza az összes információt, mind a jelentkezőről, mind pedig a jelentkezéseiről. A jelentkezői státuszlap az eljárás során folyamatosan elérhető.

A jelentkezők itt ellenőrizhetik a 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás központi nyilvántartásában szereplő adataikat: a személyes adatokat, a megjelölt képzéseket és azok megfelelő sorrendjét. Szükség esetén az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen javíthatók a jelentkezéskor esetleg hibásan megadott adatok.

A felvételi eljárás során a tájékoztatás folyamatosan online formában, valamint e-mailben történik. Ezért nagyon fontos, hogy a jelentkezők folyamatosan figyeljék a postafiókjukat, illetve az E-felvételi felületét. A felvételi során mindig arra a címre érkeznek a hivatalos értesítések, amelyet a jelentkező az E-felvételi regisztrációjakor megadott.

Nem kellett jelentkezéskor feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló dokumentumok (bizonyítvány vagy tanúsítvány) másolatát, valamint a 2003. január 1. után szerzett nyelvvizsga bizonyítványokat. Ezeket az adatokat az Oktatási Hivatal a közhiteles nyilvántartásából átvette, és a jelentkezők már ezeket is láthatják. Az adatok folyamatosan frissülnek, tehát a 2017. május-júniusi érettségi eredményeket sem kell feltölteni az E-felvételi rendszerébe. Amennyiben a jelentkező a február 15-i jelentkezési határidő után szerezte vagy szerzi meg a nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia.

A jelentkezők meglévő adatai alapján folyamatosan látható az is, hogy az egyes jelentkezési helyein aktuálisan hány pontja van valakinek. Természetesen összpontszám akkor látható, ha a megfelelő adatok már rendelkezésre állnak, illetve folyamatosan változik az a beérkező adatoktól függően.

A jelentkezési sorrend módosítására az eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőség, legkésőbb 2017. július 12-ig az E-felvételi felületén a Sorrendmódosítás menüpontban. Szintén az E-felvételi felületén lehet visszavonni a korábban megadott jelentkezési helyet/helyeket.

Fontos megemlíteni, hogy a változtatások az e-ügyintézési felületen nem jelennek meg azonnal. A módosítások csak az elküldött kérelem feldolgozása után látszódnak a felületen.

Sajtókapcsolat: kommunikacio@oh.gov.hu

Nyomtatás