Megjelentek a felsőoktatási felvételi ponthatárok

Július 23-án kihirdették a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyekről az érdeklődők elsőként a felvi.hu oldalon értesülhettek.

2020-ban az általános felvételi eljárásban összesen 91 460-an jelentkeztek a felsőoktatásba, közülük ősztől 68 112-en kezdhetik el felsőfokú tanulmányaikat. Magyar állami ösztöndíjasként 55 521-en tanulhatnak tovább, és 12 591 hallgatónak tandíjat kell fizetnie.

A legtöbb jelentkezőt – összesen 9 918 hallgatót – idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem vette fel. Az alap- és osztatlan, nappali munkarendű, állami ösztöndíjas képzések közül, a legalább 20 főt felvett szakok esetében a legtöbb pont (445) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának nemzetközi biztonság- és védelempolitikai szakára kellett.

A felsőoktatási intézmények, illetve fenntartóik az Oktatási Hivatal közreműködésével több tényező (pl. a jelentkezők szándéka, eredményei és az intézmények kapacitása) figyelembe vételével határozzák meg a felvételi ponthatárokat.

A besorolási határozat legkésőbb 2020. augusztus 5-től érhető el az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában. Erről minden jelentkező e-mailben is értesítést kap.

Nyomtatás