Az Oktatási Hivatal feladatgyűjteménnyel is segítette az új követelmények szerinti magyarérettségire történő felkészülést

A sajtóban számos alkalommal megjelent és megtévesztő, hamis állításokkal szemben az Oktatási Hivatal (OH) széles körű tájékoztató anyagokkal támogatta a NAT 2020 szerinti magyar nyelv és irodalom érettségi vizsgára való sikeres felkészülést.

A módosult vizsgakövetelmények szerinti érettségi vizsgára történő sikeres felkészülés érdekében az OH nem csupán a részletes vizsgakövetelményeket és a kapcsolódó mintafeladatsort tette közzé időben honlapján, hanem már 2023 novemberében publikált egy „magyar nyelv és irodalom” érettségi feladatgyűjteményt, amely kifejezetten az új érettségi követelményekre épül. A 2024. májusi érettségi vizsgára készülők a fenti dokumentumokból, segédletekből valós képet alkothattak a várható vizsga jellegéről, típusfeladatairól, szemben azokkal a valótlan állításokkal, amelyek arról tudósítottak, hogy a magyar nyelv és irodalomból vizsgázóknak semmilyen segédanyag nem állt rendelkezésre a felkészüléshez.

Az OH a feladatgyűjtemény elérhetőségéről az érettségizőket, az érettségiztető iskolákat és a közvéleményt a honlapján kiemelt hírként tájékoztatta.

Nyomtatás