Február 22-ig lehet jelentkezni a középiskolákba

2023. február 22-ig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe. Az Oktatási Hivatal (OH) honlapján nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottabban dönthetnek arról, hogy mely középfokú iskolákba jelentkezzenek.

Idén a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 54,07; a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 62,22; a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 61,49 pontot értek el.

A korábbi évek eredményei is elérhetők az oktatas.hu felületén, és összevethetők az idei adatokkal: a 2023-as összesített átlageredmények megfelelnek az eddigi évek átlagának A vizsgafeladatok rendszere és nehézsége megfelel az OH honlapján ismertetett elvárásoknak, szempontoknak; a központi középfokú felvételi vizsga standard, országosan egységes feladatsor, amely évek óta megbízhatóan látja el feladatát

A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén. A kitöltött dokumentumokat – 2023. február 22-éig – a tájékoztatóban leírtak szerint kell eljuttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség.


Nyomtatás