Ugrás a tartalomhoz

Korszerű nyilvántartási és ügyintézési rendszert fejlesztenek az Oktatási Hivatalban

Az elektronikus oktatási nyilvántartások korszerűsítésén és az elektronikus ügyintézési lehetőségek bővítésén dolgozik az Oktatási Hivatal a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2020-00059: Oktatási nyilvántartás továbbfejlesztése című projektben, amely az Európai Unió 1,2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásából valósul meg.

 

A fejlesztések eredményeként gyarapodnak az ügyfelek és az ügyintézők számára elérhető elektronikus szolgáltatások, csökken az adatszolgáltatásra, illetve az ügyintézésre, adminisztrációra fordított idő.

A nyilvántartások összehangolása átláthatóbbá és könnyebben hozzáférhetővé teszi az állampolgárok számára az elektronikusan tárolt oktatásijogviszony-, oklevél- és bizonyítványadatokat.

Az elektronikus űrlapkezelési szolgáltatások bővülésével a közneveléssel és felsőoktatással kapcsolatos számos ügyben válhat egyszerűbbé, gyorsabbá az ügyintézés. Kényelmesen, online igényelhető egyéni tanulói munkarend, illetve jelenthető be, ha a gyermek külföldön teljesíti óvoda- vagy tankötelezettségét. Online lehet majd jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgájára, valamint a hat- és nyolcévfolyamos középiskolákba, a tanulói jogviszonnyal nem rendelkezők pedig az érettségire jelentkezhetnek elektronikusan. A magyar állami ösztöndíjas képzésen tanuló, illetve végzett felsőoktatási hallgatók az ösztöndíjas kötelezettségükkel  kapcsolatos ügyeiket intézhetik majd online.

A projektet 2020. november 1. és 2022. szeptember 30. között valósítja meg az Oktatási Hivatal. A projektről bővebb információt a www.oktatas.hu honlapon olvashatnak.

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra