Szakmai konferencián mutatják be a nyelvoktatás-felmérés eredményeit

Országos konferencián mutatja be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az idegennyelvoktatás-felmérés eredményeit 2018. október 4-én, Budapesten. Az idegen nyelvek oktatásának fejlesztését célzó kutatást 2017 novemberétől kezdődően az EMMI megbízásából az Oktatási Hivatal (OH) az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatóinak bevonásával 170 köznevelési intézmény részvételével valósította meg.

A rendezvényen dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár (EMMI), dr. Gloviczki Zoltán elnök (OH) és Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár (Innovációs és Technológiai Minisztérium) mond köszöntőt. A felmérés részleteiről a lebonyolításban részt vett szakértők adnak tájékoztatást.

A kutatás célja, hogy az idegennyelv-oktatás hatékonyságának fejlesztése érdekében az oktatásirányítás pontos képet kapjon a köznevelésben folyó nyelvoktatás tartalmi és szervezési kereteiről, a nyelvtanulás osztálytermi folyamatairól, valamint a nyelvtanárok, a tanulók és az intézmények attitűdjeiről.

Az idegennyelvoktatás-felmérés eredményeit bemutató kutatási jelentés itt olvasható.

Nyomtatás