Kihirdették a felvételi ponthatárokat

Július 21-én este megjelentek a hivatalos felsőoktatási felvételi ponthatárok, amelyekről elsőként a Pont Ott Parti (POP) résztvevői értesülhettek. A POP a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. hivatalos ponthatárváró rendezvénye, amelyet idén a Városligetben rendeztek meg. A budapesti helyszín mellett idén Debrecenben, Egerben, Győrött, Miskolcon, Pécsett, Salgótarjánban és Szegeden is szerveztek ponthatárváró eseményt.

A rendezvényen Dr. György László, a KIM innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és vállalkozásfejlesztésért felelős államtitkára, valamint dr. Vanó Renáta, az OH felsőoktatási elnökhelyettese indította el a ponthatárok kivetítését.

A ponthatárokat a felsőoktatási intézmények az egyes jelentkezési helyeken a jelentkezők által elért felvételi összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével határozták meg.