A keresztféléves felvételi ponthatárai a felsőoktatásban

A mai napon döntöttek a felsőoktatási intézmények a 2016 februárjában induló felsőoktatási képzések ponthatárairól, amelyek már böngészhetők a www.felvi.hu oldalon. A keresztféléves képzésekre közel öt és fél ezren jelentkeztek, közülük mintegy 4388 jelentkező felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg tanulmányait februárban.

Nyilvánosak és a www.felvi.hu oldalon már böngészhetők a 2016. februárban induló képzések ponthatárai. A felvételizők az E-felvételi felületén is megtekinthetik az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámaikat, valamint azok, akik megadták a mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak eredményükről.

Besorolási határozat: az E-felvételiben

Az Oktatási Hivatal a ponthatárok megállapítását követően minden jelentkező esetében besorolási döntést hoz, amelyből kiderül, hogy a felvételiző a jelentkezéskor megjelölt és rangsorolt képzései közül mely képzés esetében érte el a bejutáshoz szükséges ponthatárt. Függetlenül attól, hogy hány képzést jelölt meg, a jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt: arra a képzésre, ahol az általa felállított sorrend alapján először éri el a megállapított ponthatárt. A besorolási határozat tartalmazza a jogorvoslat lehetőségét és határidejét is.

A besorolási határozat a jelentkező megszemélyesített oldalán, a www.felvi.hu E-felvételi szolgáltatásában tekinthető meg, illetve tölthető majd le. A besorolási döntés E-felvételiben történő közzétételéről legkésőbb 2016. január 25-ig elektronikus levélben értesítik a jelentkezőket.

Közel négy és fél ezer felvett jelentkező

A keresztféléves felvételi eljárás során alapképzésre 353 fő, felsőoktatási szakképzésre 115 fő, mesterképzésre pedig 3920 fő nyert felvételt. (Az eljárásban javarészt mesterképzéseket hirdettek meg az intézmények.)

Nappali
Részidős Távoktatás Összesen
Alapképzés 94 135 124 353
Mesterképzés 2624 1296 0 3920
Felsőoktatási szakképzés 38 66
11 115
Összesen 2756 1497 135 4388

 

A legtöbb hallgatót a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vette fel (936 fő), ezt a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE, 563 fő), a Szent István Egyetem (SZIE, 404 fő), a Debreceni Egyetem (DE, 360 fő) és a győri Széchenyi István Egyetem (SZE, 274 fő) követi.

A 2016. évi keresztféléves felvételi eljárásban legnépszerűbbnek a gazdaságtudományi és a mérnök képzések bizonyultak. Ezekre került felvételre a legtöbb mesterképzésre jelentkező.

Sajtókapcsolat: kommunikacio@oh.gov.hu

Nyomtatás