Ugrás a tartalomhoz

Több mint ötezren jelentkeztek a felsőoktatási keresztféléves képzésekre

2021. december 13.

Több mint ötezren jelentkeztek a 2022 februárjában induló felsőoktatási képzésekre, közülük legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzést jelöltek meg első helyen.

November 21-én lezárult a 2022 februárjában induló képzések felvételi eljárásának hitelesítési időszaka: összesen 5371-en nyújtottak be jelentkezést a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételiben. Az első helyen megjelölt jelentkezéseket figyelembe véve mesterképzésre 4525-en, alapképzésre 688-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 158-an jelentkeztek. A mesterképzésre jelentkezők mintegy 95%-a állami ösztöndíjas képzésre jelentkezett. A mesterképzések elsőhelyes jelentkezéseit figyelembe véve idén is a gazdaságtudományi és a műszaki szakok a legnépszerűbbek.

Jelenleg zajlik a jelentkezők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása. Az érintettek – a dokumentumok feldolgozottságától függően – az E-felvételiben ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban található adataikat, dokumentumaikat, pontszámaikat. Bővebb információ a felvi.hu honlapon olvasható.

A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatai (pl. többletpontot igazoló dokumentumok) 2022. január 10-ig tölthetők fel az E-felvételi rendszerébe, vagy postai úton is beküldhetők az Oktatási Hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220). Szintén január 10-ig van a jelentkezőknek lehetőségük arra, hogy egyetlen alkalommal módosítsák a jelentkezési sorrendjüket.

A ponthatár megállapítására várhatóan január 24-én kerül sor. A felvettek – a beiratkozást követően – februárban kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat.

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra