Több mint 4100-an jutottak be keresztféléves képzésre

Döntöttek a felsőoktatási intézmények a 2018 februárjában induló képzések ponthatárairól: a közel öt és félezer jelentkezőből mintegy 4100-an jutottak be keresztféléves képzésre. A ponthatárok a felvi.hu oldalon érhetők el.

A 2018. évi keresztféléves felvételi eljárásban alapképzésre 428, felsőoktatási szakképzésre 62, mesterképzésre pedig 3622 jelentkezőt vettek fel. A legnépszerűbbek a műszaki és a gazdaságtudományi mesterképzések voltak: ezekre mintegy 1300, illetve 1000 hallgatót vettek fel. A legtöbb jelentkező (979) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre jutott be, ezt követi a Szent István Egyetem (486) és a Debreceni Egyetem (406).

A felvételizők az E-felvételiben ellenőrizhetik pontszámaikat és az általuk megjelölt szakok ponthatárait. Azok a jelentkezők, akik megadták a mobiltelefonszámukat, eredményükről SMS-ben is értesítést kapnak.

Az Oktatási Hivatal legkésőbb 2018. január 25-ig közzéteszi besorolási döntését, amelyből kiderül, hogy a felvételiző az általa megjelölt és rangsorolt képzések közül melyiken érte el a bejutáshoz szükséges ponthatárt. Minden felvételiző csak egy helyre nyerhet felvételt. Az E-felvételiből letölthető besorolási döntés a jogorvoslat lehetőségéről is tájékoztat.

Nyomtatás