Ugrás a tartalomhoz

Február 19-ig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe

2021. február 15.

2021. február 19-ig lehet jelentkezni a középfokú köznevelési intézményekbe. Az Oktatási Hivatal (OH) honlapján nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottabban dönthetnek arról, hogy mely középfokú iskolákba jelentkezzenek.

Idén a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 47,2; a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 58,7; a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 63,2 pontot értek el. (A korábbi évek adatai is elérhetők az oktatas.hu felületén). A 2021-es összesített átlageredmények nem különböznek szignifikánsan a megelőző évek átlageredményeitől. A nyolcadikosok matematikaeredményeinek átlaga (22,7 pont) pontosan megegyezik a 2020-assal, és több ponttal meghaladja a korábbi évek átlagait. Magyarból 24,4 pontot értek el a nyolcadikos felvételizők. A hatodikosok magyareredményei (31,3 pont) felülmúlják az előző három év teljesítményeit, és matematikából is csak 2018-ban szerepeltek jobban, mint idén (27,3 pont). A negyedikesek magyarátlaga az elmúlt öt évben csak egyszer (2018-ban) haladta meg az ideit (35,3 pont), és akkor is mindössze 0,4 ponttal. Matematikából 27,8 pontot szereztek a negyedikesek.

A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén. A kitöltött dokumentumokat – a tájékoztatóban leírtak szerint 2021. február 19-éig – aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség.

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra