Ma éjfélig adhatók be az iskolakezdés halasztásáról szóló kérelmek

Január 15-én éjfélig nyújthatók be a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek az Oktatási Hivatalhoz (OH).

Az érintett szülők vagy gyámok Ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan, vagy kinyomtatva, postán is eljuttathatják a kérelmeket a hivatalnak. Ajánlott az OH honlapján (https://ohtan.oh.gov.hu/) elérhető űrlap használata, amelyen valamennyi, a kérelmezéshez szükséges adat kitölthető. A szülő bármilyen indok alapján vélelmezheti, hogy gyermeke számára az iskola megkezdése még nem indokolt. Kérelméhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentumot mellékelhet. A kérelemhez szükséges adatokról és csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás olvasható az OH honlapján: https://www.oktatas.hu/kozneveles/tankotelezettseg/tankotelezettseg_halasztasa

A hivatalhoz 2021. január 15-én 10 óráig 14.334 kérelem érkezett, a beérkező dokumentumok feldolgozása folyamatos. A szülők legnagyobb része eddig szakmailag megalapozott, hiánytalan kérelmet nyújtott be.