Interaktív honlapon böngészhetők a felsőoktatási statisztikák

Elérhetővé vált az Oktatási Hivatal újabb honlapja, amely interaktívan mutatja be a felsőoktatási statisztikai adatokat. A firstat.oh.gov.hu oldalon a Felsőoktatási Információs Rendszer (FIR) hivatalos félévi statisztikái böngészhetők: országos, egyetemi, kari szintű részletes hallgatói és oktatói adatok is rendelkezésre állnak.

A szűrhető, interaktív felület szemléletesen, felhasználóbarát módon, 2015-től 2023-ig féléves bontásban mutatja be a felsőoktatási létszámadatokat: hány hallgató jár az egyes egyetemekre, főiskolákra, szakokra félévente, milyen a nem és a kor szerinti megoszlásuk, mely megyéből érkeznek az adott egyetem, főiskola hallgatói, hányan járnak nappali vagy levelező képzésre, mennyi a külföldi hallgatók száma, hány doktori fokozattal rendelkező oktatója van az intézményeknek, de számos más szempont szerint is rendszerezhetők az információk. A honlap a jövőben folyamatosan frissül az új statisztikákkal.

Az adatok és szemléletes megjelenítésük hatékonyan támogatják a megalapozott döntéshozatalt mind ágazati, mind felsőoktatási intézményi szinten, és hasznos információt nyújtanak a középiskoláknak, a jelentkezés előtt álló tanulóknak, szüleiknek, továbbá a téma kutatóinak is.

Nyomtatás