A kémia tudományterülettel zárul az Ifjú tudósok első évada

Szeptember 20-tól a kémia tudományterülettel zárul az Ifjú tudósok középiskolai vetélkedő televíziós adásának első évada. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal tudományos vetélkedőjét az M5 vetíti hétköznapokon 17.30, szombatonként 18.40, vasárnaponként pedig 18.35 órakor.

Minden nap két-két versenyző kalauzolja el a nézőket a kémia izgalmas világába: hétfőn Piszman Zsófia Ilona és a biológiából már bizonyított Csonka Zétény Előd, kedden Veress Hunor és Debreczeni Dorina, szerdán Lovas Miklós és Temesvári-Nagy Levente, csütörtökön Lemaitre Lucien és Győző Máté vetélkedését láthatják a nézők, közülük kerülnek ki a pénteki és a szombati középdöntők, majd a vasárnapi döntő versenyzői.

Gratulálunk a biológia tudományterület döntőseinek: az „Év Ifjú Tudósa” címet Nguyen Bich Diep (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, felkészítő tanára: Dr. Endresz Gábor) nyerte el, a 2. helyezett Varga Pongrác János (ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, felkészítő tanára: Szabó Bence Farkas) lett. A harmadik helyen holtversenyben Gyémánt Dóra Alexandra (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, felkészítő tanárai: Bán Sándor, Gál Viktória) és Csonka Zétény Előd (Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma, felkészítő tanára: Csikyné Radnai Éva) végzett. A biológia tudományterületen összesen 1.166 tanuló versenyzett.

A televíziós vetélkedőt népszerűsítő videó itt tekinthető meg, a versenyzőket bemutató kisfilmek a műsor Facebook-oldalán érhetők el.