A biológia tudományterülettel folytatódik az Ifjú tudósok

Szeptember 13-tól a biológia tudományterülettel  folytatódik az Ifjú tudósok középiskolai vetélkedő televíziós adása. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal tudományos vetélkedőjét az M5 vetíti hétköznapokon 17.30, szombatonként 18.40, vasárnaponként pedig 18.35 órakor.

Minden nap két-két versenyző kalauzolja el a nézőket a biológia izgalmas világába: hétfőn Varga Pongrác János és Pintér Viktória Anna, kedden Tanner Norman és Csonka Zétény Előd, szerdán Nguyen Bich Diep és Kóródi Lőrinc, csütörtökön Gyémánt Dóra Alexandra és Bodor Iván József vetélkedését láthatják a nézők, közülük kerülnek ki a pénteki és a szombati televíziós középdöntők, majd a vasárnapi döntő versenyzői.

Gratulálunk a történelem tudományterület döntőseinek: az „Év Ifjú Tudósa”  címet Sikos Ágoston (Városmajori Gimnázium, felkészítő tanára: Simonyi-Lengyel Márta) nyerte el, a 2. helyezett Mezei Rozi (Városmajori Gimnázium, felkészítő tanára: Schultheisz György) lett. A harmadik helyen holtversenyben Akkermann Anna (Ciszterci Szent István Gimnázium, felkészítő tanára: Berta Annamária) és Szabó András (Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, felkészítő tanára: Ivókné Szajkó Ottília) végzett. A történelem tudományterületen összesen 1 763 tanuló versenyzett.

A televíziós vetélkedőt népszerűsítő videó itt tekinthető meg, a versenyzőket bemutató kisfilmek a műsor Facebook-oldalán érhetők el.