Az OH hiánypótló kötetei a Kárpát-medence régióiról és a digitális oktatás módszertanáról

I. Módszertani ajánlások a digitális oktatás támogatására

Az Oktatási Hivatal gondozásában, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ szerkesztésében, a KRÉTA szakembereinek együttműködésével elkészült a:

Digitális pedagógiai módszertani ajánlások gyűjteménye.

 

II. Helyi tudástár címmel a Kárpát-medence régióit bemutató kultúrtörténeti és helyismereti kiadványsorozat készült az Oktatási Hivatal egyik európai uniós projektjében.

A hét kötetből álló könyvsorozat a határon túli pedagógusszervezetekkel együttműködésben készült azzal a céllal, hogy átfogó képet adjon a jelenlegi országhatárok által felszabdalt, de geográfiailag és kulturálisan összetartozó Kárpát-medencei régiókról. A kötetek történelem-, nép- és honismereti, magyar- és osztályfőnöki órákon tanári segédletként is kiválóan használhatók, de külhoni osztálykirándulások szervezéséhez vagy nemzeti emlékhelyek felkereséséhez is támpontot és hasznos információkat nyújtanak. Különösen nagy haszonnal forgathatják a Helyi tudástár kiadványait a Határtalanul Programban részt vevő osztályok tanárai, tanulói.

 

A sorozat hét kötete:

A Duna mentén – Az Észak-Dunántúl és a Nyugat-Felvidék

A Duna és a Tisza vidékén – A Dél-Alföld és a Délvidék

A Duna és a Dráva vidékén – A Dél-Dunántúl és Északkelet-Horvátország

A Lajtától a Muráig – A Nyugat-Dunántúl, a Muravidék, Burgenland és Bécs

Az Ipolytól a Sajóig – A palócok földjén és a selmeci bányavidéken

A Szamostól a Temesig – Kelet-Magyarország és a Partium

A Tiszától a Sajóig – Észak-Magyarország, a Kelet-Felvidék és Kárpátalja

 

A kötetsorozat az EFOP-3.10.1-17-2017-00001: Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival elnevezésű európai uniós projektben készült. A program célja a Kárpát-medence magyar nyelvű oktatásának fejlesztése és oktatásszakmai hálózatok kiépítése volt.”