Folyamatos a pótfelvételi jelentkezések feldolgozása

Az Oktatási Hivatal (OH) folyamatosan dolgozza fel a pótfelvételi eljárásban beadott jelentkezéseket. A ponthatárokat várhatóan augusztus 28-án hirdetik ki. Az esetleges alkalmassági, gyakorlati vizsgáknak érdemes utánanézni a pótfelvételi hirdetményben, ugyanis az idő rövidsége miatt az intézmények külön behívó levelet általában nem küldenek.

Megkezdődött a pótfelvételire jelentkezők adatainak, dokumentumainak feldolgozása. Az értesítések, esetleges hiánypótlási felhívások a jelentkezéskor megadott e-mail-címre érkeznek, ezért érdemes figyelni a postafiókot.

Alkalmassági, gyakorlati és felvételi vizsgák

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzéseken – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményében jelzik, és közlik az időpontját is. A vizsgákat általában augusztus 11. és 19. között szervezik meg, az idő rövidsége miatt az intézmények külön behívó levelet általában nem küldenek. A felsőoktatási felvételi szakmai vizsgákra várhatóan érkezik behívó levél, és előreláthatólag augusztus 17-18-án lesznek.

Ponthatárok

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak:

  • a július 23-án meghatározott ponthatárnál, ha a szakot az általános eljárásban is meghirdették;
  • a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), ha a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

A ponthatárokat legkésőbb 2020. augusztus 28-án hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Nyomtatás