Július 26-án kiderülnek a felsőoktatási ponthatárok

2023. július 26-án rendezi meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. a Pont Ott Partit (POP), ahol a felvételizők elsőként értesülhetnek a felsőoktatási ponthatárokról, és a felsőoktatásban rejlő lehetőségeket bemutató programokon is részt vehetnek. A rendezvény helyszíne a Budapest Park lesz.

Július 26-án 20.00 órakor Hankó Balázs, a KIM innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára, valamint Vanó Renáta, az OH felsőoktatási elnökhelyettese indítja el a felsőoktatási ponthatárok kihirdetését. A ponthatárváró esemény a népszerű könnyűzenei előadók mellett hasznos időtöltést is kínál, ugyanis számos felsőoktatási intézmény és az OH is információs pulttal várja az érdeklődőket. Így a felsőoktatási tanulmányok előtt állók tájékoztatást kaphatnak többek között a felvételi, illetve a pótfelvételi eljárásról, a magyar állami ösztöndíjról és az egyetemi élet nyújtotta lehetőségekről.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletes program és további információ az esemény közösségimédia-felületén olvasható.

A ponthatárok kihirdetését a felvételizők idén sem csak a budapesti helyszínen kísérhetik figyelemmel, ugyanis több vidéki városban: Debrecenben, Egerben, Győrött, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Salgótarjánban és Szegeden is lesz ponthatárváró rendezvény.

Nyomtatás