Július 21-én kiderülnek a felsőoktatási ponthatárok

2022. július 21-én rendezi meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. a Pont Ott Partit (POP), ahol a felvételizők elsőként értesülhetnek a felsőoktatási ponthatárokról, és a felsőoktatásban rejlő lehetőségeket bemutató programokon is részt vehetnek. A rendezvény helyszíne a városligeti napozórét lesz.

Július 21-én 20.00 órakor Dr. György László, a KIM innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és vállalkozásfejlesztésért felelős államtitkára, valamint dr. Vanó Renáta, az OH felsőoktatási elnökhelyettese indítja el a felsőoktatási ponthatárok kihirdetését a Városligetben.

A ponthatárváró eseményen népszerű könnyűzenei előadók lépnek fel, emellett hasznos időtöltést is kínál a POP, ugyanis számos felsőoktatási intézmény és az OH is információs pulttal várja az érdeklődőket. Így a felsőoktatási tanulmányok előtt állók tájékoztatást kaphatnak többek között a felvételi, illetve a pótfelvételi eljárásról, a magyar állami ösztöndíjról és az egyetemi élet nyújtotta lehetőségekről.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletes program és további információ a felvi.hu oldalon, valamint az esemény közösségimédia-felületén olvasható.

A ponthatárok kihirdetését a felvételizők idén sem csak a budapesti helyszínen kísérhetik figyelemmel, ugyanis több vidéki városban: Debrecenben, Egerben, Győrött, Miskolcon, Pécsett, Salgótarjánban és Szegeden is lesz ponthatárváró rendezvény.