Február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

2024. február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre.

A felsőoktatási felvételi eljárás menetét, a pontszámítási módszereket, a meghirdetett képzéseket és az érvényes jelentkezéshez szükséges minden további információt az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu oldalon közzétett Felvételi tájékoztató és a Meghirdetett képzések tartalmazzák. A tájékoztató és a meghirdetett képzések információi 2024. január végéig frissülnek, ezért javasolt a jelentkezési határidő előtti folyamatos tájékozódás.
Jelentkezni és hitelesíteni (a kérelmet lezárni) 2024. február 15-én éjfélig lehet, kizárólag az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu-n elérhető E-felvételi rendszerében.
A felvételi eljárás során legfeljebb hat jelentkezési helyet lehet megjelölni, ebből három díjmentes. Egy jelentkezési helynek számít, ha ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját (állami ösztöndíjas vagy önköltséges) megjelöli.
A pályaválasztásban, illetve a felsőoktatási szakválasztásban hasznos iránytű a hivatal által fejlesztett POM (pályaorientációs mérő- és támogatóeszköz) webes alkalmazás.

Nyomtatás