EYCA Kiválósági Díjat nyert az Oktatási Hivatal

Magyarországon először az Oktatási Hivatal (OH) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) együttműködése nyerte el az EYCA (European Youth Card Association) Kiválósági Díjat. Az ünnepélyes eredményhirdetésre az EYCA XXXIII. Éves Konferenciájának zárónapján, 2017. június 3-án került sor, Belgrádban.

Az EYCA rendezvényén több mint száz nemzetközi szervezet, az Európai Bizottság és az Európai Tanács is képviseltette magát. Az idei konferencián hat kategóriában öt tagszervezet vehetett át elismerést. Az Oktatási Hivatal és a HÖOK együttműködése fenntarthatóság kategóriában kapott díjat, a diákkedvezmény szolgáltatások terén az elmúlt egy évben elért fejlődéséért. Az elismerés bizonyítéka annak, hogy a magyar diákkedvezmény rendszer nemzetközi szinten is egyedülálló.

Az EYCA, azaz a European Youth Card Association (Európai Ifjúsági Kártya Egyesület) 36 európai ország kedvezményrendszerre épülő ifjúsági kártya szervezetét képviseli. Az EYCA által fiatalok milliói juthatnak kedvezményekhez a legkülönbözőbb területeken. Az EYCA magyarországi tagszervezete az Oktatási Hivatal, amely a diákkedvezmények szervezését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája bevonásával látja el. A két szervezet 2016. július 12-én, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) hivatalos megnyitóján írta alá a diákigazolvánnyal kapcsolatos megállapodást.

A 2012-től kiadott új típusú diákigazolványok EYCA kártyák is egyben, így minden új típusú diákigazolvánnyal rendelkező diák számára automatikusan elérhetők az EYCA kedvezmények is.