Tájékoztató a 2017. évi május-júniusi érettségi vizsgákról

2017. május 5-én, pénteken a horvát, német, szerb és szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgatárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2016/2017. tanév május–júniusi érettségi vizsgaidőszaka. Ez a vizsgaidőszak a 26. a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszerben.

Május 5. és június 30. között a középiskolákban – valamint a 20 fővárosi és a megyei kormányhivatal szervezésében - 1.170 vizsgahelyszínen kerülnek majd megszervezésre az érettségi vizsgák.

  • A vizsgaidőszak kezdete május 5. (első vizsganap), a vége június 30. (a középszintű szóbelik utolsó vizsganapja) lesz.
  • Az írásbeli vizsgák május 5-étől május 26-áig tartanak.
  • Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdő időpontja június 8., a végső időpontja június 15. lesz, a középszintű szóbeli vizsgák időszaka a június 19-30 időszakra esik.

Az érettségi vizsgák szervezése, a vizsgák előkészítése a 2005 őszén bevezetett, és azóta eredményesen működő szakmai és biztonsági eljárásrend szerint, az Oktatási Hivatal szakmai irányításával – a fővárosi és a megyei kormányhivatalok, valamint a járási hivatalok közreműködésével – az előre tervezett ütemezés szerint folyik.

A vizsgarendszer szereplői felkészülten várják a vizsgaidőszak kezdetét.

Minden vizsgázónak sikeres vizsgákat kíván az
Oktatási Hivatal.

Nyomtatás