Ugrás a tartalomhoz

Január 11-én nyit az Educatio kiállítás

2024. január 10.

2024. január 11. és 13. között rendezi meg a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. a Hungexpo Budapesti Vásárközpont „A” csarnokában. Az eseményen több mint 100 kiállító várja a látogatókat: szinte az összes hazai felsőoktatási intézmény, számos szakképző intézmény, nyelviskola és képző intézmény.

Az oktatási kiállításon a pályaválasztás előtt állók és a továbbtanulás iránt érdeklődők interaktív programokon vehetnek részt, továbbá megismerhetik a felsőoktatási intézmények nyújtotta felsőoktatási kínálatot és lehetőségeket. A kiállításon több szakképzési centrum és intézmény is képviselteti magát. A rendezvény nagyszínpadán előadások, tájékoztatók és kerekasztal-beszélgetések hangzanak el a felsőoktatás aktuális kérdéseiről, továbbá a felvételi eljárásól. A nagyszínpad programja online is követhető az Educatio kiállítás honlapján.

A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól tájékozódhatnak elsősorban a hazai egyetemek, főiskolák képzéseiről; felmérhetik felvételi esélyeiket, és megismerhetnek különféle idegennyelv-tanulási, szakképzési, illetve ösztöndíj-lehetőségeket.

A 2024. évben számos ponton változott a felsőoktatási felvételi eljárás: módosult a pontszámítás és a jelentkezés menete is. E változásokról, továbbá az eljárás egyéb részleteiről, valamint a diplomás pályakövetési adatokról is tájékoztatják az érdeklődőket az Oktatási Hivatal munkatársai a Hivatal standján. A felvételi eljárásról részletes tájékoztatás a felvi.hu-n is elérhető.

A kiállítás mindhárom nap 9.30-tól 17 óráig tart nyitva, ingyenesen látogatható, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Részletes program és regisztráció: educatioexpo.hu.

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra