Január 21-én nyit az online Educatio kiállítás

Az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. rendhagyó módon online rendezi meg a 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást 2021. január 21–23. között. A járványügyi veszélyhelyzet miatt a virtuális térbe költözött oktatási szakkiállításon a pályaválasztás előtt állók és a továbbtanulás iránt érdeklődők interaktív programokon vehetnek részt, továbbá megismerkedhetnek a felsőoktatási intézmények nyújtotta lehetőségekkel.

A szervezők egy olyan, böngészőből futtatható, reszponzív, többnyelvű programot hoztak létre, amely képes egyszerre több száz stand és több ezer látogató kiszolgálására. Az eseményen közel 100 kiállító: többek között hazai és külföldi felsőoktatási intézmények, nyelviskolák, ösztöndíjprogramok képviselői várják a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól chatszobákban tájékozódhatnak a hazai egyetemek, főiskolák és szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket, és megismerhetnek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket. Az Oktatási Hivatal munkatársai a felsőoktatási felvételi eljárás szabályairól, részleteiről, valamint a diplomások elhelyezkedési esélyeiről tájékoztatják az érdeklődőket.
A látogatók a háromnapos rendezvényen számos, a felsőoktatás új módszereit bemutató eladáson és interaktív programon vehetnek rész. A szakkiállításon információkkal rendelkezésre állnak a Diákhitel Központ Zrt. és több diákmunka-szövetkezet munkatársai is.

A 21. Educatio kiállítás ingyenesen látogatható, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A kiállítás részletes programja és a regisztrációs ív a kiállítás honlapján érhető el: educatioexpo.hu.