Január 10-én nyit az Educatio kiállítás

2019. január 10-12. között rendezi meg az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, a Hungexpón. Az oktatási seregszemlén a pályaválasztás előtt állók megismerhetik a felsőoktatásban és a szakképzésekben rejlő lehetőségeket.

Az eseményen közel 200 kiállító – köztük 18 ország több mint 50 felsőoktatási intézménye – várja a középiskolásokat, szüleiket és minden képzés iránt érdeklődőt. A látogatók az intézmények diákjaitól és munkatársaitól tájékozódhatnak a hazai egyetemek, illetve főiskolák képzéseiről, továbbá felmérhetik felvételi esélyeiket és megismerhetnek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket.
Az OH munkatársai a felvételi eljárás szabályairól, részleteiről, valamint a diplomások elhelyezkedési esélyeiről tájékoztatják az érdeklődőket; a pályaválasztás előtt állók pedig szakpszichológus segítségével személyre szabott karrierépítési tanácsokat kaphatnak.
A háromnapos rendezvényen a látogatók a felsőoktatás és szakképzés új módszereit, várható jövőjét bemutató eladásokon és interaktív programokon is részt vehetnek. Az Educatio idei kiemelt témája a duális képzés. A szakkiállításon jelen lesznek a Diákhitel Központ Zrt. és különféle diákmunka szövetkezetek munkatársai is.
A 19. Educatio kiállításra 50.000 látogatót várnak. Az esemény részletes programja a https://www.educatioexpo.hu/ oldalon olvasható.