Sikerrel zárult a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

Minden eddiginél többen, összesen 52 500-an voltak kíváncsiak a január 18–20-ig megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra. Az érdeklődők három napon át tanulmányozhatták a felsőoktatásban és a továbbképzésben rejlő lehetőségeket, élményt és tanácsokat gyűjthettek a számukra legjobb döntéshez.

Az ösztöndíjakat, szakokat és a hallgatói életet érintő kérdésekkel az összes hazai és 35 külföldi felsőoktatási intézmény képviselőihez fordulhattak a diákok. A 150 kiállító között jelen voltak az oktatási piac más szereplői is, például 18 nyelviskola, 25 szakképzési és 12 informatikai szakképző hely.

Az Oktatási Hivatal (OH) standjánál a kérdezők a felvételi eljárás szabályairól, az érettségi vizsga és a duális képzések menetéről kaptak felvilágosítást, és a friss diplomások elhelyezkedési esélyeiről, valamint a Digitális Tankönyvtárról is tájékozódhattak. A pályaválasztás előtt állók szakpszichológus segítségével személyre szabott karrierépítési útmutatást kaphattak a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat munkatársaitól. Az OH részéről több mint 70 munkatárs vett részt a kiállítás sikeres lebonyolításában.

Az Educatión került sor az EFOP-3.4.5-VEKOP-17-2017-00001 „Rendszerszintű fejlesztések és hozzáférés bővítését szolgáló ágazati programok a felsőoktatásban" elnevezésű kiemelt európai uniós projekt nyitórendezvényére. A projekt céljainak általános bemutatásán túl a Diplomás Pályakövetési Rendszer megújításáról és a felsőoktatási kompetenciamérés bevezetéséről hallgathatott előadást az egyetemek, főiskolák képviselőiből álló 200 fős közönség; majd megismerhették a hallgatók szociális helyzetét vizsgáló új felmérés módszertanát és a Felsőoktatási Információs Rendszer fejlesztési irányait is.

Nyomtatás