Digitális fejlődés az oktatásban

A digitális kompetenciafejlesztés áll a II. eTrend Konferencia fókuszában, amelyet május 18–19-én Budapesten rendez az Oktatási Hivatalban (OH) működő eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont.

A rendezvény célja, hogy megismertesse a résztvevőkkel a digitális kompetenciafejlesztés új trendjeit, a digitális pedagógia bevált eszközeit, továbbá a projektalapú oktatás előnyeit és megvalósításának lehetséges módjait.

A konferenciát dr. Gloviczki Zoltán, az OH elnöke nyitja meg.  A szakmai program fő témája az eTwinning projekt, amely szolgáltatásaival az európai iskolák információs és kommunikációs technológiák segítségével létrejövő együttműködését támogatja. A plenáris programok mellett workshopokon is részt vehetnek az érdeklődők, amelyeken az OH, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának munkatársai, valamint eTwinning nagykövetek segítségével olyan, a mindennapi oktatást színesítő, digitális eszközökkel és újonnan bevezetendő technológiákkal ismerkedhetnek, mint a 3D-s képalkotás és a micro:bitek.

A konferencia kiemelt eseménye a 2017/2018-as tanévi Digitális Témahét díjátadója. A díjakat a témahét fővédnöke, dr. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos adja át. A programban idén közel 7 ezer pedagógus és 120 ezer tanuló vett részt, akik digitális pedagógiai eszközök segítségével, miniprojektek formájában dolgoztak fel tanóráikon egy-egy szabadon választott témát.

A részletes szakmai program a II. eTrend Konferencia honlapján olvasható.

Nyomtatás

CÍMKÉK

eTrend