Átfogó képet adott a magyar felsőoktatásról az Educatio

Számos kiállító: felsőoktatási intézmények, nyelviskolák, ösztöndíjprogramok képviselői és az ágazat szakmai irányítói várták az érdeklődőket a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Az eseményen, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. a Digitális Jólét Nonprofit Kft. szakmai partnerségével rendezett meg 2022. január 13–15. között a Hungexpón, 35 500 látogató vett részt, online több mint 8 000-en követték a programot.

A nagyszabású oktatási rendezvényt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitotta meg, majd Brassói Sándor, az OH megbízott elnöke és Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnöke köszöntötte a résztvevőket.

A háromnapos rendezvényen 108 kiállító várta a látogatókat, akik az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól tájékozódhattak az egyetemek, főiskolák és a szakképző iskolák képzéseiről, felmérhették felvételi esélyeiket, megismerhettek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket, továbbá tájékozódhattak a megújuló felsőoktatás nyújtotta előnyökről.

Az OH munkatársai a felvételi eljárás részleteiről, a duális képzés előnyeiről és a jelentkezés módjáról, a magyar állami ösztöndíjas képzések feltételeiről, valamint a diplomások elhelyezkedési esélyeiről tájékoztatták az érdeklődőket. A szakemberek előadásait online is követhették azok, akik személyesen nem tudtak kilátogatni a rendezvényre. Az eseményt az online felületen 8 200-an követték. A hivatal információs pultjánál egyéni kérdéseikre is választ kaphattak a továbbtanulni vágyók.