Idén is zökkenőmentesen indult a tankönyvrendelés

A 2023/2024. tanévi tankönyvrendelés idén is akadálytalanul indult el április elején. Az iskolák a szokásos módon április végéig adhatják le a rendelést a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) felületén: összesen 36 kiadó 2313 különböző kiadványából rendelhetnek a megjelent új köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzékről.

A tankönyvjegyzéken található több mint 2300 taneszköz megfelelő választási lehetőséget biztosít a pedagógusoknak és az intézményeknek ahhoz, hogy saját igényeik szerint alakítsák ki az általuk használt tankönyvek körét. Első alkalommal a 2013/2014. tanévben az első évfolyamra beiratkozott tanulók számára biztosított a kormány ingyen tankönyveket, ezt követően pedig felmenő rendszerben bővítette az érintettek körét. Mostanra elmondható, hogy valamennyi magyar tanuló ingyen kapja a tankönyveket.

A megújult Nemzeti alaptanterv (NAT) bevezetése a 2023/2024. tanévben lezárul, ekkora már valamennyi tanuló az új NAT szerint fogja teljesíteni a tantervi követelményeket. A 2023/2024. tanévben a 4. a 8. és 12. évfolyam új fejlesztései, tankönyvei is elkészültek, ezáltal teljessé vált valamennyi a NAT 2020-hoz igazodó tankönyvcsalád.

Az Oktatási Hivatalnak 1259, a Hermann Ottó Intézet Kft.-nek 105, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalnak 23, a KELLO-nak hét, míg a HM ZRÍNYI Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.-nek két kiadványa szerepel a jegyzéken. A tankönyvek teljes terjedelmükben megtekinthetők a Tankönyvkatalógusban, a köznevelési tankönyvjegyzék pedig az Oktatási Hivatal honlapján érhető el.

Nyomtatás