Megjelentek a felvételi ponthatárok

Az Oktatási Hivatal július 22-én nyilvánosságra hozta a felsőoktatási felvételi ponthatárokat: a felvi.hu honlapon olvasható, hogy az egyes szakokra hány ponttal lehetett bekerülni. A ponthatárokról elsőként a Budapesten és több vidéki városban megrendezett Pont Ott Parti (POP) résztvevői értesülhettek.

A POP az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. hivatalos ponthatárváró rendezvénye, amelyet Budapesten, Debrecenben, Egerben, Győrött, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Salgótarjánban és Szegeden is megrendeztek. A fővárosban Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára, valamint Brassói Sándor, az OH mb. elnöke indította el a ponthatárok kivetítését.

A ponthatárokat a felsőoktatási intézmények az egyes jelentkezési helyeken a jelentkezők által elért felvételi összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével határozták meg.

Pótfelvételire július 29-étől augusztus 8-án éjfélig lehet jelentkezni, kizárólag a felvi.hu-n elérhető E-felvételiben.

 

Nyomtatás