Ugrás a tartalomhoz

Június 1-jén tartották az OKTV díjátadóját

2018. június 14.

Átadták az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) legeredményesebb tanulóinak és felkészítő tanárainak járó díjakat június 1-jén, Budapesten.

A II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnáziumban tartott ünnepségen dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal (OH) elnöke, Jávor Balázs, az Új Nemzedék Központ tehetségfejlesztési igazgatója és dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkára mondott köszöntőt.

Dr. Gloviczki Zoltán beszédében kiemelte a hazai tehetséggondozás és az annak fontos részét képező OKTV, valamint a Tehetségútlevél, illetve a Tehetséggel fel! program jelentőségét. Végezetül megköszönte, hogy egy ilyen, forró péntek délután, a díjazottak a kánikulában, 14 nappal a vakáció kezdete előtt, ünneplőt öltve eljöttek a díjkiosztó ünnepségre. Majd gratulált a szorgalmas diákoknak és tanároknak, akik szabad idejüket tanulással, felkészítéssel töltötték.

Jávor Balázs, az Új Nemzedék Központ tehetségfejlesztési igazgatója hangsúlyozta, hogy az OKTV a magyar köznevelésben a tehetségek felismerésének és gondozásának talán a legismertebb, legnagyobb hagyományú fóruma. Jávor Balázs kiemelte, hogy a tehetséggondozás egy ország, egy közösség számára akkor lehet sikeres, ha a fiatalok mellett a szülők és a pedagógusok is kiemelt figyelmet kapnak ezen a téren. E három szereplő együttműködése garantálja a kiváló eredményeket.

Dr. Maruzsa Zoltán, helyettes államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar oktatás a versenyek és a kiemelkedő tehetségek világában igen jól teljesít, ugyanis a magyar tanulók számos díjat nyernek a nemzetközi megmérettetéseken. Már sok helyen tudják a világon, hogy a magyar iskola igen erős, ezt jól mutatja, hogy 2017 októberében már 32 ezer külföldi egyetemista tanult Magyarországon.

Beszélt arról is, hogy a külföldön tanulás egy nagyszerű lehetőség a tehetséges magyar fiatalok számára, és érdemes élni a lehetőségekkel, amelyeket az Európai Unió kínál. Végezetül megköszönte a diákok és pedagógusok munkáját, majd hozzátette, hogy Magyarországnak szüksége van a tehetségekre, és a tanulmányaikat követően Magyarország mindenkit hazavár.

A 2017/2018-as tanévben az OH 28 tantárgy 39 kategóriájában szervezett OKTV-t, amelyre összesen 28.963 tanuló jelentkezett, néhány diák több tárgyból is. A verseny népszerűségét az is jelzi, hogy az ország 581 középiskolájából, azaz középiskoláink közel feléből indultak tanulók a megmérettetésen. Az ünnepségen 69 középiskola 112 tanulója vehetett át díjat.

Az OKTV díjátadó ünnepségének beharangozóját itt olvashatja.

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra