A fejlesztések és a jógyakorlatok szerepe a tanulói lemorzsolódás megelőzésében

Fejlesztések és jógyakorlatok a végzettség nélküli iskolaelhagyás elleni küzdelem szolgálatában címmel rendezett online szakmai konferenciát 2021. február 25–26-án az Oktatási Hivatal (OH) egy uniós projektben. A kétnapos rendezvényen közel 800 külhoni, illetve magyarországi pedagógus vett részt.

Kiss Dávid, a projekt szakmai vezetője köszöntőjét követően prof. dr. Bagdy Emőke nyitóelőadását hallhatták az érdeklődők, amelyben ismertette a személyiségfejlesztés különböző lehetőségeit az iskolákban, majd dr. Kádár Annamária pszichológus Érzelmi intelligencia a pedagógiai gyakorlatban című előadása következett.

A résztvevők a két nap során még számos figyelemre méltó témáról hallhattak: többek között különböző mozgásterápiákkal ismerkedhettek meg dr. Fentné Tóth Erika mestergyógypedagógus, mozgásterapeuta előadásából; követhették Reményi Tamás gyógypedagógus, szenzoros integrációs terapeuta bemutatóját a magatartás- és viselkedészavarok témakörében; és megismerhették az ENABLE programot és azt is, hogyan alkalmazható a LEGO a matematikaoktatásban. A konferenciát dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektorának „Tipikus a tipikus” című előadása zárta.

A rendezvény programja itt érhető el:
1. szekció
2. szekció

A konferencia a Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival című (EFOP-3.10.1-17-2017-00001 azonosító számú) projektben valósult meg.

Nyomtatás

CÍMKÉK

3101, lemorzsolodas