A történelem tudományterülettel indul az Ifjú tudósok műsor

Szeptember 6-tól a történelem témakörrel indul az Ifjú tudósok középiskolai vetélkedő televíziós adása. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal tudományos vetélkedőjét az M5 vetíti hétköznapokon 17.30, szombatonként 18.40, vasárnaponként pedig 18.35 órakor.

 

Minden nap két-két versenyző kalauzolja el a nézőket a történelem izgalmas világába: hétfőn Angyal Réka és Mezei Rozi, kedden Sikos Ágoston és Tóth László Márk, szerdán Roscioni Gabriele és Szabó András, csütörtökön Akkermann Anna és Sajó Zalán vetélkedését láthatják a nézők, közülük kerülnek ki a pénteki és a szombati középdöntők, majd a vasárnapi döntő versenyzői.

A diákokat elismert tudósokból álló zsűri értékeli, a feladatok megoldásában a három-három zsűritag segítheti, vagy éppen el is bizonytalaníthatja a versenyzőket. A meglepő, változatos kérdések között rövid, egyszavas választ, illetve hosszabb érvelést igénylő feladatok is szerepelnek. Így nemcsak tudásra, hanem gyorsaságra, találékonyságra és jó előadói készségre is szükség van a győzelemhez.

A televíziós vetélkedőt népszerűsítő videó itt tekinthető meg, a versenyzőket bemutató kisfilmek a műsor Facebook-oldalán érhetők el.

 

Kapcsolódó cikkek:

https://www.oktatas.hu/sajtoszoba/sajtoanyagok/ifju_tudosok_vetelkedo/

https://www.oktatas.hu/palyazatok/diakoknak/ifju_tudosok_2021_2022/

Nyomtatás